Lax’n’busto, una mica d’història

Com tots sabeu, Lax’n’busto és un grup bastant conegut al centre ja que fa poc ens varen fer una visita gràcies al projecte Lax’n rock a les aules.Es formà l’any 1986 al Vendrell (Catalunya).  L’actual cantant és en Salva Racero, que està al grup des de l’any 2006 ja que fins aquella data el cantant havia estat en Pemi Fortuny Soler, que es va retirar per realitzar projectes humanitaris. Els altres components del grup són: Jaume Piñol, el bateria; Jesús Rovira, el baixista; Cristian Montenegro, el guitarrista; Pemi Rovirosa, l’altre guitarrista i Eduard Font, el  teclista.

El seu darrer disc, anomenat Tot és més senzill, va sortir al mercat dia 9 d’abril. El seu concert d’estrena  i presentació, després d’esgotar les entrades, va tenir lloc a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona, el  12 d’abril. Les cançons d’aquest disc tenen un perfil més íntim, sense perdre la seva energia. El 18 de març es publicà el seu primer videoclip i senzill; Creu-me. Lax’n Busto també ha publicat dos discs molt diferents a aquest darrer; A l’Apolo  (2009) i  Simfònic (2010).

En el seu disc Simfònic el que fan és dur la seva música arrelada al rock a un concepte més clàssic juntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Volen homenatjar les cançons del grup que no han pogut formar part d’un concert de rock, per això en aquest disc es vesteixen de gala. El disc Simfònic va sortir al mercat el 22 de novembre.

Altres discs que han fet són: Vas a punt?… o que! ; Relax ; Lax’n Busto amb tu ; Morfina; Qui ets tu ; Llenca’t; La caixa que puja i baixa, i un parell més.

lax'n busto

A la seva pàgina web http://www.laxnbusto.com/ tenen una botiga on-line, en què podeu comprar el seus discs. També hi podeu veure els seus propers concerts  i totes les novetats i projectes.

Paola Bautista i Aina Bel Ortiz

Deixa un comentari