Els templaris

L’ Ordre dels Templaris ha despertat la curiositat de molts al llarg dels segles per la seva sobtada desaparició i pels mites i llegendes que els envolten com la de la custòdia de Sant Grial o els suposats rituals satànics que feien.

L’ Ordre dels Pobres Acompanyants de Crist i el Temple de Salomó o més coneguda com l’ Ordre dels Templaris, va ser fundada inicialment a Jerusalem per Hugo de Payns (el primer mestre templari) i Godofredo de Saint Omer (procedent d’ una família noble) amb la missió de protegir els peregrins de camí a terra santa i conservar les terres cristianes a l’ any 119 .

Els Templaris eren representats pel segell dels dos soldats, que mostra dos cavallers damunt una mateixa muntura; es creu que representa la pobresa i la humiltat o bé l’ església amb dues cares. També es distingien per la seva vestimenta: una túnica blanca amb una creu que rep múltiples noms com creu patada, creu paté o creu de malta de color vermell.

Resultado de imagen de vestimenta templarios

L’ Ordre del Temple es va enriquir molt, tant en doblers com en terres creant noves tècniques financeres, realitzant préstecs, establint una xarxa comercial fixa, participant en creuades i ajudant nobles i reis a conquerir terres; com per exemple Jaume I el conqueridor. També educat i protegit pels templaris fins a la seva coronació per desig de la seva mare (Maria de Montpeller), van ajudar a conquerir Mallorca i pel que van ser obsequiats amb una cinquena part de l’ illa. Els cavallers s’establiren al Castell de l’ Almudaina.

El final dels templaris va començar amb la pèrdua de terra santa, que va derivar amb la desaparició del suport donat a l’ ordre fins al moment, afegit als rumors sobre la seva ceremònia d’ iniciació va crear una gran desconfiança, la qual Felip IV de França va aprofitar per pressionar el papa Clemente V per desfer-se de l’ Ordre del temple i encomanar la captura i crema de tots els templaris el tretze d’ octubre de 1307 acusant-los d’ heretgia i sodomia, ja que es diu que el rei tenia un gran deute amb l’ ordre .

El darrer Mestre templari va ser Jaques de Molay, cremat davant la catedral de Notre Dame al març de 1314. I axí amb ell va desaparèixer l’ Ordre del Pobres Companys de Crist i el Temple de Salomó .

Font d’ informació: Draw my life en español , National Geographic , Wikipedia i Canal Historia.

Autora: Paula Reyes (3r D)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s