L’ home a l’espai

L’ ésser humà sempre ha pensat que hi havia alguna cosa més enfora del que veim, i gràcies a l’avanç que hem fet al llarg de la nostra història, l’any 1957 l’URSS (Unió Soviètica) va posar en òrbita el satèl·lit Sputnik 2 amb el primer ésser viu a l’espai, la gossa Laika. Així començava la carrera espacial entre el bloc Capitalista-Liberal i el bloc Comunista-Totalitari; poc temps després els americans envien el satèl·lit Explorer ONE. L’any 1961 envien el primer home a l’espai, Iuri Gagarin això va fer accelerar la carrera espacial Americana (NASA) i l’any 1969 l’Apollo 11 va allunar i acabar amb la carrera espacial, ja que no hi va haver més objectius importants de part de les dues superpotències; i l’any 1975 les naus Apollo i Saiuz es varen unir acabant definitivament amb els viatges a la lluna. Per ara no hem tornat al satèl·lit. En aquest temps es varen crear l’agència Europea (ESA) i (CNSA) l’agència xinesa.

Actualment gràcies a la col·laboració dels països es va crear una plataforma on astronautes viuen durant un temps en l’espai i es fan experiments de tota classe. Les agències espacials del món tenen poc suport per part dels seus governs respectius, això es deu al fet que no interessa a gran part de la població l’exploració espacial, cosa que no hauria de ser així.

Per això corporacions privades varen començar a investigar i fer els seus propis coets i satèl·lits. Per exemple Space X, que han enviat a l’espai el primer coet que pot tornar a la Terra sense cap imperfecció i no tripulat. També països com el Japó, Índia, Canadà, França… han creat les seves pròpies agències espacials. Això ha fet que reneixi la carrera espacial com a objectiu: la vida en l’espai, explotar matèries primeres o material per investigacions. Els Estats Units (l’adminitració actual de Donald Trump) té l’objectiu de fer colònies a la Lluna, hi ha destinat més de 10.000 milions de dòlars per aconseguir-lo per l’any 2030; per part de les altres agències com ESA o ROSCOSMOS se centren en els viatges interestel·lars o els cossos espacials. Space X té com a objectiu els viatges turístics a l’espai i enviar l’any 2024 els primers humans a Mart.

Podríem dir que per ara i en el futur l’ésser humà es planteja una vida a l’espai i altres planetes. Encara tenim molt per recórrer però segur que arribarem més enfora que les estrelles.

Autors: Rubén T. Lopez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s