Mates que funcionen

on

Aquesta setmana els alumnes de 3r d’ESO van iniciar el tema de funcions matemàtiques (en matemàtiques, una funció és la idealització de com una quantitat depèn d’una altra quantitat), d’una manera més divertida i fàcil d’entendre.

Els professors van treure els nins/es al pati per fer l’activitat aprofitant el bon temps primaveral. Els van fer seure en terra i a cada un els varen assignar una coordenada com per exemple la coordenada (0,4) o (1,2).

El primer joc va consistir que els professors els van dir coordenades concretes i aquells alumnes que la tenien s’havien d’aixecar. Per exemple si deien (1,2) doncs els que tenien o un 1 davant o un 2 darrere s’havien d’aixecar.

El segon joc va ser de pensar un poc més: els van dir una equació, l’havien de resoldre i el resultat que els donava els diria qui s’havia d’aixecar. Per exemple si el resultat de l’equació els donava (0,0), la persona que el tenia s’havia d’aixecar.

En resum, els alumnes els va agradar molt aquesta nova proposta d’explicar les matemàtiques ja que és més entretinguda i pràctica.

IMG_20190405_090806

Autors: Aina Amer i Afonso Miranda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s