La fàbrica de cubs

El passat dilluns, 8 d’abril, els alumnes de 2n d’ESO van rebre una xerrada i van fer un taller sobre el comerç just de la mà de s’Altra Senalla (associació que defensa el comerç just i que intenta que els consumidors i ciutadans deixem de col·laborar en el sistema comercial actual, injust i explotador).

Els estudiants d’aquest curs van assistir a una conferència sobre el món laboral i l’explotació de treballadors que fan les grans empreses als països més pobres. L’explotació laboral es defineix com el fet de rebre un pagament inferior al treball que es realitza, la qual cosa inclou des dels petits abusos fins als tallers de treball esclau.

20190405_101929
Imatge del taller realitzat.

El taller consistia en la creació de cubs, que plantegen les situacions de desigualtat del comerç internacional. Repartits per grups els alumnes havien d’organitzar-se per realitzar un cub a partir d’una plantilla amb el menys temps possible. Aquesta activitat feia o intentava fer arribar a la conclusió de com funciona realment el món real, el món laboral. Un dels objectius més clars de l’activitat és que l’alumne pogués saber qui pot fer què per canviar la realitat i donar a conèixer el que les grans empreses no volen que sàpiga ningú.

20190405_103123

Autor: Kanhai Mascaró

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s