Filosofia com a base

La importància de la filosofia al nostre ambient és molt evident. Com a base de tot, la filosofia hauria de ser el primer que haurien d’ensenyar a tot l’alumnat a secunria, ja que amb els coneixements que se n’adquireixen els fan, no més savis, si més capaços de dubtar d’allò que els diuen que està bé o que està malament. Els converteixen en éssers  independents, capacitats, curiosos i plens de mil i una qüestions per debatre.

En aplicar això a totes les activitats físiques i, sobretot, mentals que els alumnes i les alumnes han de dur a terme, es poden realitzar de forma molt més visionària. Demanar sempre a la nostra ment el perquè dels successos al nostre voltant és un bona forma de posar un mica de filosofia a les nostres qüestions.

La reflexió és una activitat important a l’aplicació filosòfica. Crec que és important pensar, dubtar, qüestionar.  Les reflexions són tan útils per a averiguar coses sobre un mateix, com per conèixer l’interior d’algú que ens produeix curiositat.

En conclusió la filosofia no només serveix per tenir un aprenentatge més complet i permanent sinó que, a més a més, ens pot fer més fàcil la socialització, l’auto-coneixement, i també ajuda a ser menys manejables en aquest món on la manipulació és tan invisible com efectiva.

La_scuola_di_Atene (1)

Autora: Allini Sabino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s