Crònica de la tancada del 28N

L’activitat, proposada des de les assemblees de la Plataforma Crida i amb el suport de la Plataforma per l’educació ja! de Manacor, tenia com a missió denunciar les salvatges retallades que està patint l’escola pública i implicar tota la comunitat educativa en la seva defensa. A continuació teniu una crònica de la jornada amb una àmplia galeria de fotografies:

La programació d’activitats de l’acte, en les quals participaven Mitjà de Mar, Ses Comes, Es Talaiot i l’IES Porto Cristo, va ser prou variada, engrescadora i participativa.

A les 18.00 h començà amb activitats simultànies. Per als més petits, hi va haver un taller de fer samarretes amb els cadenats “obert” i “tancat” i distints lemes com “Mou-te” i “Rebel·la’t”; i també es muntà una aula de jocs didàctics. Per als majors, es preparà un cinefòrum amb la pel·lícula “Soundtrack for a Revolution”, amb la col·laboració de Recerca Pruaga, sobre la segregació racial als EUA i la lluita, amb Martin Luther King al front, per aconseguir els drets civils de la resta de ciutadans.

Imatges del taller de samarretes:

Imatges dels jocs didàctics:

Imatges del cinefòrum:

Acte seguit, va tenir lloc una xerrada molt animada sobre contrapublicitat, a càrrec d’un company de Ses Comes, en què s’explicà com les multinacionals ens bombardegen de consumisme i com és un arma que podem revertir utilitzant el seu mateix llenguatge.

Imatges del taller de contrapublicitat:

L’acte central esdevingué quan s’explicaren les retallades que estam patint i la propera tramitació de la LOMCE que està a punt d’esdevenir i a la qual ens oposam fermament. Es llegí el manifest de Crida, al qual ens adherim, en defensa de l’educació pública, gratuïta, laica i de qualitat, per part d’onze membres de la comunitat educativa (pares, professors, alumnes), per continuar amb un multitudinari sopar de germanor.

Imatges de la lectura del manifest:

Imatges del sopar de germanor:

Acabat els sopar, gràcies a Heura teatre, vàrem poder gaudir de la lectura dramatitzada de “Foc a la Trampa” i a continuació els joves de l’Institut feren un petit concert. Acabà la vetllada amb una tancada per part d’un grup de resistents a la llarga diada cantant cançons reivindicatives de Bob Dylan, Ismael Serrano, Bob Marley, etc.

Imatges de l’obra de teatre:

Imatges de l’actuació musical:

Imatges de les cantades reivindicatives:

Feim una crida a tota la societat a implicar-se en la defensa contundent d’una educació pública de qualitat, lliure de retallades, respectuosa amb la nostra identitat lingüística i cultural i amb la llibertat d’expressió per oposar-nos al que creim injust, innecessari i regressiu, com és fer passes enrere en inversió educativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s